Celerový salát s jablky

400 g celeru, 4 větší jablka, 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce posekaných jader vlašských ořechů, sůl, 2 lžíce octa, lžička cukru, lžíce oleje

Oloupaný celer uvaříme v malém množství osolené vody dopoloměkka. (Do vody dáme ocet, aby celer nezhnědl.) Potom celer nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme cukr, olej, oloupaná, na nudličky nakrájená jablka a zakapeme citronovou šťávou. Salát dobře promícháme a posypeme nadrobno posekanými ořechovými jádry.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

 

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>