4 kuřecí řízky z prsou (po 150 g), 500 g čerstvých hub, 4 rajčata, 1 velká cibule, 4 plátkové sýry, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, sůl, pepř
Očištěné houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a společně podusíme v rendlíku na 1 lžíci oleje, dokud houby trochu nezměknou. Přidáme pokrájená rajčata, ochutíme kořením, osolíme, opepříme, přisypeme nasekanou petrželku a krátce podusíme. Lehce naklepané řízky osolíme, opepříme a po obou stranách je osmahneme na zbývajícím oleji a na másle. Houbovou směs pak rozložíme na řízky a podlijeme 2 lžícemi vody. Plátky sýra pokrájíme na proužky, položíme je na řízky a zakryté necháme roztavit. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem nebo nakládanými houbami.