350-400 g krátkých těstovin (vřetýnka, mušličky apod.), 2 menší cukety, 400 g rajčat (i konzervovaných), 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, několik lístků bazalky (nebo 1 lžička sušené), hrst petrželky, 2 vejce, asi 100 ml mléka, 100 g tvrdého strouhaného sýra, máslo na vymazání mísy, 1 lžíce oleje, sůl
Těstoviny uvaříme téměř doměkka; necháme je trochu tvrdší než obvykle. Na oleji mezitím zpěníme drobně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem, přidáme omyté a na kolečka nakrájené cukety a necháme je osmahnout. Pak vmícháme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme je a pod pokličkou necháme dusit, dokud se šťáva z rajčat trochu nevydusí. V mícháme jemně nasekanou petrželku, bazalku a odstavíme z plotny. Zeleninu promícháme důkladně s uvařenými těstovinami, směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a strouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.