Špagety s rajčaty a roketou

350-400 g špaget, 400 g „třešničkových“ rajčátek, hrst rokety, 100 g černých oliv, 50 g parmazánu nebo jiného tvrdého sýra, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Čerstvá třešničková rajčátka rozkrojíme na půlky. Vložíme je do rozehřátého olivového oleje, ochutíme oreganem a necháme za občasného míchání asi 5 minut dusit na mírném plameni. Pak přidáme vypeckované a na půlky nakrájené olivy, poloviční množství nahrubo nasekaných listů rokety a podle potřeby ještě nepatrně osolíme. Mezitím uvaříme těstoviny a scezené je promícháme s připravenou omáčkou, posypeme zbývajícími listy rokety a nahrubo nastrouhaným parmazánem. Ihned podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

 

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>