8 hrnků vody
2 větší kedlubny
2 cibule
1 šálek ovesných vloček
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky soli
2 lžíce řasy Hiziki
zelená nať (petržel, mladá nať mrkve nebo celeru, cibulová nať, řeřicha, pažitka apod.)
1 lžíce misa
2 lžičky oleje
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na oleji. Přisypeme vločky, necháme je krátce opražit (cca 1 minutu) a přilijeme horkou vodu. Osolíme, přidáme řasu, zázvor, kedlubny nakrájené na kostičky a jejich mladé listy nasekané na nudličky. Polévku uvedeme do varu, hrnec podložíme rozptylovací mřížkou a občas vařečkou ode dna zamícháme, aby se vločky nepřipalovaly. Vaříme 20 minut. Po odstavení polévku ochutíme misem rozmíchaným v trošce polévky a jemně nasekanou zelenou natí.