Kedlubnová polévka

8 hrnků vody
2 větší kedlubny
2 cibule
1 šálek ovesných vloček
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky soli
2 lžíce řasy Hiziki
zelená nať (petržel, mladá nať mrkve nebo celeru, cibulová nať, řeřicha, pažitka apod.)
1 lžíce misa
2 lžičky oleje

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na oleji. Přisypeme vločky, necháme je krátce opražit (cca 1 minutu) a přilijeme horkou vodu. Osolíme, přidáme řasu, zázvor, kedlubny nakrájené na kostičky a jejich mladé listy nasekané na nudličky. Polévku uvedeme do varu, hrnec podložíme rozptylovací mřížkou a občas vařečkou ode dna zamícháme, aby se vločky nepřipalovaly. Vaříme 20 minut. Po odstavení polévku ochutíme misem rozmíchaným v trošce polévky a jemně nasekanou zelenou natí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

 

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>